ABD'de yıllık enflasyon %5'ten %4,9'a geriledi

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan'da bir önceki aya göre %0,4 artarken, yıllık bazda ise %5'ten %4,9'a geriledi. Haziran 2022'de %9,1'e yükselen yıllık enflasyon, Kasım 1981'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Reklam
Reklam

ABD'de Nisan ayına ilişkin enflasyon verileri çekirdek göstergelerde ılımlı bir geri çekilmeye işaret ederken, FED'e sıkılaşma patikasında ara verme imkanı sunduğu yönünde değerlendirildi. ABD'de tüketici fiyatları bir önceki aya göre %0,4 arttı. Yıllık olarak ise enflasyon %4,9 olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi ABD'de tüketici fiyatlarının Nisan ayında aylık %0,4 artması yönündeydi. Yıllık enflasyona ilişkin beklenti ise %5 olarak kaydedilmişti.

Çekirdek göstergelere bakıldığında ise gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları Nisan'da aylık olarak %0,4; yıllık olarak ise %5,5 arttı. Çekirdek enflasyonda ise aylık beklenti %0,4; yıllık beklenti ise %5,5 olmuştu. Çekirdek enflasyon Mart ayında yıllık %5,6; aylık olarak ise %0,4 olarak kaydedilmişti.

Kaynak: Bloomberg HT