Apple'ın uydu iletişimi 6 ülkede daha aktif olacak

Apple'ın yeni Iphone 14 modellerinde sunduğu acil durum uydu iletişimi özelliği, bu ay içerisinde 6 yeni ülkede daha kullanıma sunulacak. Böylece özellik toplamda 12 ülkede aktif olacak.

Reklam
Reklam

iPhone 14 serisinin en dikkat çekici özelliklerinden birisi olan acil durum uydu iletişimi yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlıyor. Toplamda 12 ülkede uydu üzerinden acil durum iletişimi kurmak mümkün olacak.

Sarı renkli iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerinin duyurusu sırasında acil durum uydu iletişiminin de ay içerisinde 6 yeni ülkeye açılacağı bildirildi. Bu ülkeler; Avusturya, Belçika, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve Portekiz şeklinde sıralanıyor.

Böylece Apple uydu interneti; ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, İrlanda ve Fransa ile birlikte toplamda 12 ülkeye ulaşmış oldu. Uydu iletişimi ilk 2 yıl ücretsiz iken sonrasında belirli bir abonelik ücreti ödemek gerekiyor.

Acil durum uydu iletişimi için kullanıcının havanın açık olduğu bir yerde ve dış mekânda olması gerekiyor. Cihazın uydu konumunu net bir şekilde tespit etmesi ve kullanıcının acil durum mesajını göndermesi haliyle biraz zaman alabiliyor. 

Kaynak: Donanım Haber