Balıkesir'de tarım arazileri OSB oluyor

Bandırma'da büyük bölümü 1. sınıf tarım arazisinden oluşan 40 milyon metrekarelik alan, yapılan itirazlara rağmen Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluyor.

Reklam
Reklam

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, büyük bir bölümü 1. sınıf tarım arazisine Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmak isteniyor. Köylüler ise tarım arazisinde OSB istemiyor. Bölge sakinleri, OSB için köylüye ait arazilerin dönüm başına 20 ile 44 bin lira arasında değişen fiyatlarla kamulaştırıldığını ancak aynı arazilerin bir milyon liraya varan dönüm fiyatlarıyla sanayicilere pazarlandığını söylüyor.
Söz konusu araziye ilişkin paylaşımda bulunan gazeteci Cem Seymen, Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yapılmasındaki ısrarın sürdüğünü ve tarım arazilerindeki inşaatın hız kazandığını yazdı.

Seymen'in paylaşımı şöyle:
"Balıkesir Bandırma’da büyük bölümü 1. sınıf tarım arazisi olan 40 milyon metrekare alana yapılması planlanan Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne karşı çıkmıştık. Şimdi anlıyoruz ki iptali bir yana, seçim öncesinde, inşaat hız kazanmış. Resmen talan. Çok yanlış, çok!"


Kaynak: Karar