Başkanlık yarışı: Biden, Trump'tan 5 puan geride

New York Times ve Siena College'ın ortak gerçekleştirdiği ankete göre; 5 Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri için, ankete katılanların %48'i Trump'a oy vermeyi, %43'ü ise Biden'a oy vermeyi düşünüyor. Trump'a daha önce oy verenlerin %97'si yeniden Trump'a oy vereceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

New York Times ve Siena College ortaklığında gerçekleştirilen anket, Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayları arasındaki son durumu ortaya koydu. Ulusal düzeyde yapılan ankete katılan seçmenlerin %43’ü 5 Kasım'da Joe Biden'a oy vereceklerini ifade etti, Donald Trump’ı seçeceklerini belirtenlerin oranı ise %48 çıktı. 2020'deki başkanlık seçimlerinde Biden’a oy verenlerin %83’ü Kasım'da ikinci kez aynı adayı destekleyebileceklerini, aynı yıl Trump'a oy verenlerin %97’si de yeniden kendisi için oy kullanacaklarını kaydetti. Ankete katılanların %47’si Biden’ın "görevini yürütme biçimini" kesinlikle onaylamadığını, her 4 katılımcıdan biri ülkenin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü belirtti.

NYT ve Sienna ortaklığında aynı sorularla geçen yıl yapılan ankette de Trump, kayıtlı seçmenlerde Biden’ın 2 puan önünde çıkmış ancak Seçiciler Kurulu (Electoral College) delegeleri açısından da Biden, 2 puanla Trump’ı geride bırakmıştı. 25 - 28 Şubat'ta ulusal düzeyde gerçekleştirilen ankete her 2 partiden rastgele seçilen 980 kayıtlı seçmenin katıldığı bildirildi.

Kaynak: Gazete Oksijen