Biden'dan banka yöneticilerine ceza çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank'in batmasından sonra yönetim olarak aldıkları önlemlerin ardından bugün yaptığı yazılı açıklamada Kongre'ye bankaların batmasında rolü olan üst düzey banka yöneticilerine daha sert ceza verilmesi için harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Biden, Silikon Vadisi Bankası’nın batmasının ardından mevduat sahiplerine güvence verilmesi gibi adımların, küçük işletmeler ve istihdamın korunması için gerekli olduğunu ve bu sürecin maliyetini vergi mükelleflerinin sırtlamayacağını söyledi.Yaptığı yazılı açıklamada; “Bu karmaşadan sorumlu olanlardan hesap sorulması konusunda kararlı olduğumu söylemiştim. Kimse hukukun üstünde değildir” diyen Biden, hesap verilebilirliğin güçlendirilmesinin, gelecekte yanlış yönetimin engellenmesinde caydırıcı bir etken olduğunu kaydetti. ABD’de bu konuda var olan yasanın ve yönetimin, banka yöneticilerini sorumlu tutma yetkisini sınırlandırdığını belirten Başkan Biden, Kongre’ye bankaların batmasında rolü olan üst düzey banka yöneticilerine daha sert ceza verilmesi için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Joe Biden Kongre’ye çağrıda bulundu
ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye Federal Mevduat Sigortası Kurumu’nun (FDIC), batan Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank’ın yöneticilerinden, hisselerden elde ettikleri gelirler de dahil olmak üzere tazminat alınması için yetkisinin genişletilmesi gerektiğini söyledi. Silikon Vadisi Banka CEO’sunun bankaya el konulmadan günler önce 3 milyon dolar değerinde hisse sattığı yönündeki haber hatırlatıldı. Başkan Biden Kongre’ye, Silikon Vadisi Bankası ve Signature Bank’ın yöneticilerinin, bankacılık sektöründe göreve gelmelerinin yasaklanmasına ve bu yöneticilerin para cezasına tabii tutulması gerektiğini, bunun için FDIC’in yetkisinin genişletilmesi gerektiğini söyledi.  Açıklamada Biden’ın bu üç alanda Kongre ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu da vurgulandı.

Kaynak: VOA Türkçe