Hawaii Takımadaları'ndan Maui'de orman yangını

ABD'ye bağlı Hawaii Takımadaları'ndan Maui Adası'nda şiddetli rüzgârların körüklediği orman yangınları, yaklaşık 13 bin kişiyi elektriksiz bıraktı.

Reklam
Reklam

ABD'ye bağlı Hawaii Takımadaları'nın en büyüklerinden Maui Adası'nda şiddetli rüzgârların körüklediği orman yangınları yapıları yaktı, bazı toplulukları tahliyeye zorladı ve okulları kapattı. Kurtarma ekipleri, duman ve alevlerden kaçmak için okyanusa atlayan 10'dan fazla kişiyi kurtardı. ABD Sahil Güvenliği bir ekibin Lahaina açıklarında 12 kişiyi sudan kurtardığını duyurdu.

Yerel yetkililer Batı Maui'deki yangına müdahale eden bir itfaiyecinin dumandan zehirlendikten sonra hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu söyledi. Ayrıca Lahaina'da birden fazla yolun kapalı olduğunu belirtilerek kasabadan uzak durulması çağrısı yapıldı.

Dora Kasırgası
ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS Hawaii Takımadaları'nın güneyinden epey uzak bir mesafeden geçen Dora Kasırgası'nın, Salı günü gece çökerken elektriği kesen, evleri sarsan, yangın söndürme helikopterlerini yere indiren ve saatte 96 km hızdaki şiddetli rüzgarlardan kısmen sorumlu olduğunu söyledi.

Yangın iki bölgede yoğunlaştı; yaklaşık 13 bin kişi elektriksiz kaldı
Maui'deki itfaiye ekipleri iki bölgede yoğunlaşan yangınlarla mücadele ediyor. Bunlardan biri popüler turizm merkezi Batı Maui, diğeri ise iç kesimlerdeki dağlık bir bölge. Yetkililer henüz kaç binanın yandığını bilmediklerini de belirtti. Yetkililer ayrıca, Maui'de yaklaşık 13 bin kişinin elektriksiz kaldığını da açıkladı.

Kaynak: Artı Gerçek