İkinci el TOGG ilanına RTÜK inceleme başlattı

Ankara'da henüz 600 km yol yapmış olan kırmızı bir Togg'un 3.5 milyon TL'ye satışa konulduğu görüldü. Aracı ilana verenin RTÜK Uzmanı Sadık Canyurt olduğu iddiası üzerine RTÜK konuyla ilgili inceleme başlattı.

Reklam
Reklam

Online satışlar ve kura çekiminin ardından geçen günlerde teslimatına başlanan Togg, ikinci el piyasasında ilk satış fiyatından da yüksek bir fiyata satılmaya başlandı.

Togg sahibi olan bir kişi aracını ikinci el araba sitesinden satmak için ilan verdi.

Söz konusu ilanda Ankara’da satışa sunulan ve henüz 600 km yol yapmış olan kırmızı bir Togg’un 3.5 milyon TL’ye satışa konulduğu görüldü. Aracın standart satış fiyatı ise 1 milyon 215 bin TL. Yeni Şafak gazetesi bu kişinin RTÜK Uzmanı Sadık Canyurt olduğunu öne sürdü.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Şahin şunları kaydetti: 

"KESK Konfederasyonu’na bağlı Haber Sen Şube Başkanı Sadık Canyurt isimli çalışanımızın yerli ve millî gururumuz TOGG üzerinden akıl almaz bir fiyat manipülasyonuna giriştiği yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır."

Kaynak: Independent Türkçe