İnce: "TÜİK yöneticilerini yargılatacağım"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yöneticilerine suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Buluşmaları kapsamında Eskişehir'de vatandaşlarla bir araya geldi.

TÜİK'E SERT ELEŞTİRİ
TÜİK’in rakamlarını ve güvenilirliğini sert bir şekilde eleştiren Muharrem İnce “Eğer bu millet beni cumhurbaşkanı seçerse Memleket Partisi’ni iktidar yaparsa ilk yargıya göndereceğim kurum yöneticileri, ilk suç duyurusunu TÜİK ile yapacağım. Onları mahkemelere çıkaracağız.” dedi.

Memur ve Emekliye zammı da eleştiren Muharrem İnce açıklamalarına şöyle devam etti;

Değerli arkadaşlar, pazartesi hiç kimsenin inanmadığı TÜİK, rakamlar açıkladı. 85 milyonun hepsine sorsak kimse inanmaz ama bu rakamları açıkladı, enflasyon rakamlarını. Salı günü, beyefendi zammı açıkladı. Yalancı TÜİK enflasyon rakamını açıklayınca Haşmetli de, Sayın Cumhurbaşkanı da “Müjde” dedi, yüzde 25. Çarşamba oldu, bi baktım 30 olmuş. Yahu 30 olabiliyorsa neden yapmadın, salı günü? 30 olabiliyorsa 35 de olabilir demek ki. Yani senin bir planın, programın yok mu? Bu paranın karşılığı var mı? 25’in de yok, 30’un da yok. Bütçe daha yeni geçti. Bütçede bunun karşılığı yok. Bir keyfi düzen yaşıyoruz. Türkiye’nin birincil problemi, keyfiliktir. Salı günü 25, çarşamba günü 30 oluyorsa bu milletin buna sevinmesi değil üzülmesi gerekir, kahrolması gerekir. Hesapsız, kitapsız, canının istediğine göre. Bakarsın yarın 35 yapar. Karşılığı var mı, yok. Daha ekimde enflasyon 19’du. Sonra 85 oldu. 85’e sanki ben çıkarttım. 85’ten 64’e düştü diye davul zurna çalıyor. Aldığında 2002’nin kasımında 29’du enflasyon, 85’e sen çıkardın. Eşeği önce kaybettiriyor, sonra bulduruyor. 85’ten 64’e düştü diye bize davul zurna çalıyorlar. Değerli arkadaşlarım, aralık ayında 1,18’miş enflasyon. Allah aşkına çarşıya, pazara, markete gittiğinizde siz bunu 1,18 olarak mı görüyorsunuz? Eğer bu millet beni cumhurbaşkanı seçerse Memleket Partisi’ni iktidar yaparsa ilk yargıya göndereceğim kurum yöneticileri, ilk suç duyurusunu TÜİK ile yapacağım. Onları mahkemelere çıkaracağız. Milletin yatırımlarını yanlış yönlendirdikleri için, milleti kazıkladıkları için, mazbatayı aldığım gün TÜİK’te ne kadar yönetici varsa hepsini yargıya göndereceğim, hepsini. İlk işim bu olacak."


MUTFAKTA AŞ PİŞMİYOR TAŞ PİŞİYOR
Muharrem İnce açıklamalarına şöyle devam etti:

"Değerli arkadaşlarım 2022 yılında rekor kimde biliyor musunuz? Gıdada, kuru soğanda. Ne güzel diyordu usta; yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, diye. Kuru soğan yüzde 314,6. 2022’deki artışı yüzde 314,6 kuru soğan. Burada yine şairin bir sözü aklıma geliyor da söyleyeyim mi bilmiyorum. “Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, hazine soyulurken aldırmıyor öküzler. Boşuna inat etme hemen salla başını, uslu otur, hoş geçin, zıkkımlan maaşını.” Biz uslu oturup hoş geçinenlerden olmayacağız, maaşını zıkkımlananlardan olmayacağız, bunu her gittiğimiz yerde anlatacağız. Karış karış Türkiye’yi dolaşıyoruz. Limon, limon. 2022’de yüzde 202,8 artmış. Toz şeker yüzde 164,5 artmış. Yalancı TÜİK’e göre gıda enflasyonu 77,87. Mutfak yanıyor, mutfakta aş pişmiyor taş pişiyor, mutfakta et pişmiyor dert pişiyor. İnsanlar geçinemiyor, beslenemiyor."

Kaynak: Aykırı