Şanlıurfa'da ağır hasarlı 6 katlı bir bina çöktü

Şanlıurfa'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır hasarlı olan bina çöktü. Binan mühürlü olduğu halde eşya almak için binaya girip yaralananların olduğu belirtildi. Yıkılan binada, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Reklam
Reklam

Urfa'nın Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde depremlerde ağır hasar alan bir bina çöktü. Bina mühürlü olmasına rağmen eşyalarını almak için içeri girenlerin olduğu ve bu kişilerin enkaz altında kaldığı belirtiliyor. Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Mühürlenen binada CHP İl Başkanlığı'nın da bulunduğu öğrenildi.

Vali Salih Ayhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile diğer ilgililer de olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Ayhan halkı hasarlı binalara girmeme konusunda uyardı. Olay yerine gelen biri de bina çökmeden 10 dakika önce içeriden çıktığını söyledi. Binaya girme sebebinin evinin talan edilmesi olduğunu belirten depremzede, "Evdeki kablo, demir, kapı ne varsa almışlar. Ben onlara bakmaya girmiştim. Binadan çıktım 10 dakika sonra çöktüğü bilgisi geldi." diye konuştu.

Şanlıurfa Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Haliliye ilçemizde Atatürk Caddesi'ndeki ağır hasarlı bir bina yıkılmıştır. Her ihtimale karşı enkaz altında arama kurtarma çalışmalarımıza hızla başlanmış olup tüm ekiplerimiz olay yerindedir." ifadeleri kullanıldı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, binada kimsenin olmadığını belirterek, "Bina ağır hasarlıydı ve etrafı çevrilmişti ama binada su kaçağı varmış, ekipler onu kontrole gelmiş galiba. Belediye personeli çıkmış, onlarda bir şey yok ama binadan sesler geliyor. Bu yüzden çalışmalar yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda o kişiye ulaşılır." diye konuştu. Aydınlık, binada parti üyesi kimsenin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Bina zaten kapalıydı, o yüzden kimse yoktu. Kimler vardı bilmiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Gazete Duvar