Görünmeyen Bağlar
Çocuk doktorlarının yüzü tuhaf bir şekilde çocuklara benziyor. Saf bir ifade ve tuhaf bir yuvarlaklılık hissi... Tuhaf, çünkü özellikle yuvarlak yüzlü olanlar çocuk doktoru olmuyor, çocuk doktorlarının yüzleri, yüz yapıları nasıl olursa olsun gerçeküstü bir şekilde yuvarlakmış gibi bir his veriyor.
O zaman hakimlerin, avukatların da yüzü zamanla suçlularınkine benziyor mudur? Yoksa çocukların etki gücü yüksek olduğu için aynı tip insanlarla yoğun bir şekilde muhatap olunan mesleklerin içerisinden sadece çocuk doktorlarında mı bu durum gözleniyor? Bilemiyorum.
Ayrıca tek bir evcil hayvan besleyenler üzerinde yaptığım gözlemlerin sonucunda sahiplerin hayvanlarına açıklayamadığım şekilde benzediklerini gördüm.
Sonuç olarak duygusal bağ kurduğumuz kişilere, şeylere benzemeye başlıyoruz. Bu da gerçek ilişki kurduklarımızın toplamından aldıklarımızın biraz fazlası olduğumuzu gösteriyor. Bu belirgin değişim, duygusal bağ kurduğumuz kişilerin kaderimiz üzerinde ne kadar etkili olduğunun bir göstergesi sayılabilir. Birbirleriyle duygusal bağ kuran insanların kaderleri birbirlerine bağlanıyor ve bu insanlar ortak bir sona doğru gidiyorlar.
Bebeklerle fazla zaman geçiren erkeklerde DHT* miktarı azalıyor ve kadınlık hormonu olan östrojen miktarı artıyor**. Bu hormonal değişimin, erkeğin bebeği kucağında tutuş pozisyonuyla da ilgili olduğu tespit edilmiş. Dolayısıyla fiziksel mekanizmalarla hormonal sistem arasında da bir bağ var. Yani fiziksel durumlarla akla gelmeyecek farklı şeyler arasında bağlar var anlaşılan.
*DHT (Dihidrotestosteron): Erkekte kıllanmayı, agresif yapıyı ve kaslı vücut yapısını tetikleyen hormon.
**Erkeklerde de fizyolojik olarak (normal bir şekilde) az miktarda östrojen hormonu bulunur.
Mazhar F. GÜR 28.05.2019 (Proje 99)