Better Call Saul Emmy'de 53 dalda sıfır çekti

Breaking Bad'in spinoffu "Better Caul Saul" yayımlandığı 6 sezon boyunca 53 dalda Emmy adaylığı kazandı ancak Emmy Töreni'nde bir tane bile Emmy ödülü kazanamadı. Ted Lasso ve The Last of Us da Emmy Töreni'nde tek bir ödül bile kazanamadı.

Better Call Saul Emmy'de 53 dalda sıfır çekti
16 Ocak 2024 - 19:45
Artık resmileşti: Better Call Saul, tek bir Emmy bile kazanamadı. Efsanevi dizi Breaking Bad'in çok beğenilen spinoff'u, 6 sezon boyunca 53 Emmy adaylığı elde etti ancak oyuncular ve ekip, Los Angeles'taki Peacock Tiyatrosu'nda gerçekleşen ödül töreninden eli boş ayrıldı. Final sezonu, 2023 Emmy Ödülleri'nde Drama Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Drama Dizisi de dahil olmak üzere 7 dalda aday gösterilmişti. Variety'ye göre Better Call Saul, en çok Emmy kaybeden dizi rekorunu elinde tutuyor ve "tüm zamanların en çok küçümsenen dizisi" diye adlandırılıyor.

Breaking Bad, AMC'de gösterildiği süre boyunca, En İyi Drama Dizisi dalında iki ödül de dahil olmak üzere 16 Emmy kazanmıştı. Ancak yine AMC'de izleyiciyle buluşan Better Call Saul, selefinin Emmy başarısıyla rekabet edemedi. Better Call Saul'un Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen oyuncusu Rhea Seehorn, gece sahiplerini bulan Emmy ödülleri öncesinde Hollywood Reporter'a konuştu. 51 yaşındaki oyuncu, Emmy kazanamadan tarihe geçse bile diziden memnun olduğunu belirtti.

"Sanırım bu noktada hepimiz yarattığımız işle gerçekten gurur duyuyoruz." diyen Amerikalı oyuncu söyle dedi: "Ortak yaratıcı, final yazarı ve yönetmeni Peter Gould, son sezon ve finalde çok başarılıydı ve bunu yapmak gerçekten zor bir şey.". Sahneye çıkıp teşekkür konuşması yapmayı istediğini de itiraf eden Rhea Seehorn, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sahnede 'Dizideki son zamanlarımızın hakkını verdiğiniz için teşekkür ederim.' demek istediğimi belirtmezsem yalan söylemiş olurum. Ama ne olursa olsun dizimiz hakkında böyle hissedeceğimize dair bir his var içimde.".

The Bear, Succession ve Beef'in domine ettiği Emmy töreninden eli boş dönen tek aday Better Call Saul değildi. Fox'un üç saat süren töreninde, 21 kez aday gösterilen Ted Lasso tek bir ödül bile kazanamadı. 2023'te en çok Emmy adayı olan ikinci dizi "The Last of Us" da törende dağıtılan hiçbir ödülü kazanamayarak eli boş döndü. 

Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 1 Yorum