1 yıldır haber alınamayan Jack Ma ortaya çıktı

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, 1 yıl önce Çin hükümetini eleştirdikten sonra sessiz sedasız ortalardan kaybolmasının ardından ilk defa bir açılışta görüldü. Çin hükümeti tarafından bazı şirketlerinin hisselerini satması için baskı gördüğü bilinen ünlü milyarderin 1 yıldır nerede olduğu henüz bilinmiyor.

1 yıldır haber alınamayan Jack Ma ortaya çıktı
27 Mart 2023 - 23:22
Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden birisi Alibaba’nın kurucusu olan Jack Ma, geçtiğimiz yıllarda Çin hükümeti tarafından hisselerinin bir kısmını satması için baskılara maruz kaldığını açıklamıştı. 2020 yılında hükümeti eleştirdikten sonra geçtiğimiz yıl sessiz sedasız bir şekilde ortalıktan kaybolan Ma’nın nerede olduğu kamuoyu tarafından bilinmiyordu.

Bugünse ünlü milyarderin Hangzhou’daki bir okul açılışında görüldüğü belirtildi. Üstelik Ma’nın okul yönetimiyle görüştüğü fotoğrafları da mevcut.

1 yıldan uzun süredir Çin’den uzakta yaşadığı düşünülen ve nerede olduğu bilinmeyen Jack Ma, geçtiğimiz günlerde Alibaba tarafından fonlanan Yungu okullarının Hangzhou kentindeki açılışında ortaya çıktı. Hakkında Çin hükümeti tarafından alıkoyulduğu bile söylenen Ma, okul açılışına katıldıktan sonra okulun yöneticileriyle birlikte yemeğe katıldı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Ortaya atılan iddiaların aksine sağlıklı ve mutlu görünen Ma’nın 1 yıldır nerede olduğuysa hala gizemini koruyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Çin hükümeti, Jack Ma’nın kurucusu olduğu Alibaba şirketler grubunun Çin’deki medya başta olmak üzere pek çok şirketin başında olmasından rahatsız olduğunu belirtmiş ve Ma’ya bazı şirketlerin hisselerini satması için baskı kurmaya çalışmıştı. Bu baskılardan yaklaşık 1 yıl sonraysa Jack Ma, Çin hükümetini ağır bir şekilde eleştirmiş ve ortadan kaybolmuştu. Hükümetten saklandığı ve Çin’den uzakta sakin bir hayat sürdüğü iddia edilen Ma’nın ortaya çıkışıysa pek çok soruyu beraberinde getirdi. Alibaba yetkilileri ve Jack Ma, bu “kayıp” bir yıl hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, ünlü milyarderin Çin’e kesin dönüş yapıp yapmadığıysa bilinmiyor.

Kaynak: Webtekno 

YORUMLAR

  • 0 Yorum