ABD'de 3D yazıcıyla otel inşa edilecek

ABD'nin Teksas eyaletinde çölün ortasında 3D yazıcı ile otel inşa edilecek. El Cosmico isimli otelin 2024 yılında hazır olması bekleniyor.

ABD'de 3D yazıcıyla otel inşa edilecek
26 Mart 2023 - 23:44
ABD’li ünlü film yapımcısı ve otel zinciri sahibi Liz Lambert, eşi benzeri görülmemiş bir projeye imza atıyor. 3 boyutlu yazıcılar ile daha önce ev gibi çeşitli yapıların inşa edildiğine şahit olmuştuk elbet. Bu yeni projede, 3 boyutlu yazıcıdan üretilen malzemeler ile bir otel inşa ediliyor. Hem de Teksas eyaletindeki çölün ortasına. 
 
62 dönümlük arazide, 3 boyutlu yazıcıdan üretilmiş otel: "El Cosmico"
Marfa'da bulunan ve dünya çapında gezginler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir kamp alanı olan El Cosmico, yenilikçi teknoloji kullanılarak aynı zemin üzerine 3D baskı malzemeleri ile oteli genişletecek. El Cosmico şimdilik sadece 21 dönüm. Ancak çok yakında 3D baskılı genişletme, bu alanı neredeyse üç katına çıkaracak ve burayı bir yaz tatilini gerçekten keyifli ve dinlendirici kılan tüm gerekli unsurlarla birlikte 62 dönümlük, çölde serap görüyormuşsunuz gibi bir vahaya dönüşecek.
 
Bungalovlar ve konuk evleri ile donatılmış arazide devasa bir de havuz olacak. 3 boyutlu yazıcı malzemelerini ise Icon markası üstlenecek. Icon’un imza inşa sistemi olan Vulcan yazıcısı ve taşınabilir Magma karıştırma birimi ile üretilecek malzemelerle El Cosmico inşa edilecek. Söz konusu otelin 2024'te açılması bekleniyor.
 
Kaynak: Webtekno 

YORUMLAR

  • 0 Yorum