ABD'de kargo gemisi, Baltimore köprüsünü yıktı

Baltimore'da, ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan 1977 yılında inşa edilen Francis Scott Key Köprüsü, kargo gemisinin çarpması sonucu yıkıldı. Kaza sırasında köprüde bulunan yedi kişi ve birçok araç suya düştü. Olayın detayları netlik kazanmamakla birlikte, şu ana kadar resmi bir can kaybı bildirilmedi.

ABD'de kargo gemisi, Baltimore köprüsünü yıktı
26 Mart 2024 - 10:58
Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletindeki Baltimore şehrinde, 1977 yılında inşa edilen önemli bir köprü, trajik bir kaza sonucu yerle bir oldu. Yetkililer, kaza sırasında köprüde bulunan yedi kişi ve birçok aracın suya düştüğünü belirtti.



Olay, yerel saatle 01:27'de meydana geldi ve kargo gemisi Dali'nin Francis Scott Key Köprüsü'ne çarpmasıyla gerçekleşti. Geminin yaklaşık 348 metre uzunluğunda olduğu ve Baltimore'dan sadece 27 dakika önce ayrıldığı biliniyor.
 
Görüntülerde, köprünün çöküş anları çeşitli açılardan kaydedildi. Kaza anında köprüde insanlar ve birçok araç bulunduğu hatırlatıldı. Köprüdeki hasarın boyutu henüz netlik kazanmadı ve ne Baltimore Polisi ne de Maryland Liman İdaresi henüz resmi bir açıklama yapmadı. Köprünün zarar görmeyen kısımları trafiğe kapatıldı ve doğrulanmamış iddialara göre, suya düşen araçlar nedeniyle birçok kişinin kayıp olduğu öne sürüldü.

Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, Francis Scott Key Köprüsü'ndeki olaydan haberdar olduklarını ve yerel yetkililerle iletişim halinde olduklarını belirtti. Scott ayrıca, bölgede çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Olayda şimdiye kadar resmi olarak herhangi bir can kaybı olmadı ancak yedi kişi ve birçok araç suya düştü ve bu kişilerin akıbeti belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Milliyet

YORUMLAR

  • 0 Yorum