ABD'liler Trump'ın politikalarını tercih ediyor

YouGov'un ABD'li yetişkinlerle yaptığı ankete göre; dış ticaret politikalarında katılımcıların %42'si Trump'ı, %31'i ise Biden'ı onaylıyor. Çin'den gelen ürünlerin gümrük vergisini artırma konusunda da katılımcıların %38'i bu vergilerin artırılmasını destekliyor.

ABD'liler Trump'ın politikalarını tercih ediyor
23 Mart 2024 - 18:01
YouGov araştırma şirketinin yaptığı ankette, ABD'li 1000 yetişkine, Biden ve Trump'ın dış ticaret politikalarına ilişkin sorular soruldu. Anket sonuçlarında, katılımcıların %42'sinin Trump'ın dış ticarete bakışını onayladığı belirtilirken, Biden'ı destekleyenlerin oranının ise %31 olduğu kaydedildi.

Katılımcıların %44'ünün Trump'ın gümrük vergilerini artıracağını düşündüğü ankette, %29'unun ise Biden'ın vergileri aynı bırakacağı görüşünde olduğu ifade edildi. Trump'ın Çin'den gelen ürünlerin gümrük vergisini %60 artırma taahhüdü sorulduğunda ise katılımcıların %38'i bu yaklaşımı desteklediğini ifade ederken, %35'i de karşı olduğunu bildirdi. Öte yandan katılımcıların %42'si Çin ile "ticaret savaşında" ABD'nin daha kötü etkileneceğini belirtirken, %30'u da Çin'in daha olumsuz etkileneceğini düşünüyor.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum