ABD: "Refah'ta büyük bir operasyona karşıyız"

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin İsrail tarafından Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlenecek büyük bir askeri operasyonu desteklemediğini açıkladı.

ABD: "Refah'ta büyük bir operasyona karşıyız"
19 Nisan 2024 - 22:00
İsrail ve İran arasındaki karşılıklı saldırılar medyada geniş yer bulsa da, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı sürüyor. Özellikle Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan milyonlarca yerinden edilmiş Filistinliyi hedef alan bir İsrail operasyonunun yapılması bekleniyor. Bu durum, İtalya'da gerçekleştirilen G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yeniden gündeme geldi. Toplantının ardından konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Refah'ta bulunan 1,4 milyon insanın çoğunun Gazze'nin diğer bölgelerinden buraya yerinden edildiğini belirtti. Blinken, insanların güvenli bir şekilde bu bölgeden kaçabilmesi için henüz bir plan olmadığını dile getirdi ve Refah'ta kalan sivil nüfusun büyük bir askeri operasyonun olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Büyük askeri operasyonlara karşıyız
Washington yönetiminin Refah'ta büyük çaplı askeri operasyonlara karşı olduğunu belirten Blinken, bu hedefe farklı yöntemlerle ulaşılabileceğine inandıklarını vurguladı. Ayrıca, son birkaç haftadır İsrail ile bu konuda yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu çerçevede işbirliği yolları aradıklarını dile getirdi.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum