Ankara'da simide %43 zam

Ankara’da 22 Ocak’ta 7 TL olan simidin fiyatı, 1 Ağustos'tan itibaren 10 TL olacak. Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankaralılar olarak özür dilediklerini; simide zammı kendilerinin yapmadığını, sadece simit fiyatını güncellediklerini söyledi.

Ankara'da simide %43 zam
31 Temmuz 2023 - 21:35
Seçimlerin ardından birçok kaleme zam yapılırken, ekmeğin ardından zamların en çok yansıdığı ürünlerden biri de simit oldu. Ankara'da daha önce zam yapılarak fiyatı 7 liraya yükseltilen simit için fiyat güncellendi.

Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 1 Ağustos'tan itibaren Ankara’da simidin 10 TL olacağını duyurdu. Delibaş, "Paranın alım durumu gittikçe kötüye gidiyor. Her gün maliyet hesapları yapmak zorundayız. Hepinizden Ankaralılar olarak özür diliyoruz; çünkü biz yapmıyoruz, sadece güncelliyoruz." dedi. Simide en son 22 Ocak’ta zam yapılmış, 7 TL olmuştu. Delibaş, Başkent’te simidin yarından itibaren 7 TL’den satılacağını bildirdi.

Emekli maaşları için belirlenen %25’lik artış oranı 13 Temmuz’da Meclis'ten geçerek kabul edilmişti. En düşük emekli aylığı 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükselmişti. Sıklıkla geçim sıkıntısını dile getiren emeklilerin yüzü, aylıklarına gelen artışa rağmen gülmedi.

Ankara Fırıncılar Odası’nın aldığı kararla, başkentte ekmeğe %40 zam yapıldı. 20 Temmuz’dan itibaren 200 gram ekmeğin fiyatı 7 lira oldu. Temmuz zammından önce aldıkları aylıkla bin 580 ekmek alabilen emeklilerin, ekmeğe gelen zamdan sonra alabildikleri ekmek sayısı bin 326’ya düştü.

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum