Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te orman yangını

Arjantin'in Corrientes eyaletinin kuzeyinde başlayan ve şimdiye kadar 3 bin hektarlık alana zarar veren orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Acil Durum Harekat Komutanlığı Koordinatörü Lovinson, ateşin çok geniş bir alanda etkili olduğunu ve dünden beri çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te orman yangını
15 Mart 2023 - 13:30
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te orman yangını çıktı. Alınan bilgiye göre Corrientes eyaletinin kuzeyinde başlayan ve 3 bin hektarlık alanı kül eden orman yangınının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. Arjantin Sivil Savunma Müdürü Yardımcısı ve Acil Durum Harekat Komutanlığı (COE) Koordinatörü Bruno Lovinson, yangının henüz kontrol altına alınamadığını bildirerek "Ateş çok geniş bir alanda etkili oluyor, dünden beri çalışmalar aralıksız sürüyor." dedi. 

Çalışmalara 150'den fazla itfaiyeci, askeri birlikler ve Ulusal Yangın Yönetim Servisine (SNMF) bağlı iki uçak ile ordudan bir helikopter destek veriyor. Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), yoğun sıcak hava dalgasının etkisini göstermeye devam edeceğini kaydederek, yeni orman yangınlarına karşı uyarıda bulundu.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum