Avrupa Birliği'nden Mısır'a 1 milyar €'luk yardım

Avrupa Birliği (AB), Mısır'ın mali durumunun son dönemde kötüleştiği ve finansman ihtiyacının arttığını, Mısır ekonomisinin istikrarını sağlamak için ilk aşamada Mısır'a 1 milyar €'luk yardım sağlanacağını, ikinci aşamada ise 2024-2027 dönemi için 4 milyar €'luk yardım daha sağlanacağını açıkladı.

Avrupa Birliği'nden Mısır'a 1 milyar €'luk yardım
12 Nisan 2024 - 20:30
Avrupa Birliği (AB), Mısır ekonomisine destek sağlamak amacıyla 1 milyar euro tutarında bir yardım paketi hazırladı. Mısır'ın mali durumunun son dönemde kötüleştiği ve finansman ihtiyacının arttığı vurgulanan açıklamada, 1 milyar euroluk mali yardımın ilk aşama olduğu, ikinci aşamada ise 2024-2027 dönemi için 4 milyar euro daha kaynak sağlanacağı ifade edildi.

Finansal desteğin tek seferde kredi şeklinde sağlanacağına dikkat çekilen açıklamada, bunun Mısır'ın demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları gibi alanlarda somut adımlar atması koşuluyla gerçekleşeceği belirtildi. AB Komisyonu, geçtiğimiz ay Mısır'a toplam 5 milyar euro tutarında bir mali yardım operasyonu teklifi sunmuştu. Yardım kararı, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum