Bakan Koca: "Eris için aşılama yapmaya gerek yok"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 Eris varyantı için aşılama kampanyası, kapanma gibi tedbirlerin uygulanmayacağını açıkladı.

Bakan Koca: "Eris için aşılama yapmaya gerek yok"
02 Ekim 2023 - 19:44
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 ve Eris varyantının seyrine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Covid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun.” dedi.

Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun ölümünün kara propaganda aracı olarak kullanıldığını söyleyen Bakan Koca, “Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir.” dedi. “Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor! Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir?” diye soran Koca, “Öneriyorsa, o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir? Hastayla ilişkisi dışında, olası başka ilişkileri de akla gelmez mi?” ifadelerini kullandı.

Hatay’daki Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Mahmutluoğlu akciğer enfeksiyonuna bağlı kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitirmişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Mahmutluoğlu’nun Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtmişti.

Kaynak: NTV

YORUMLAR

  • 0 Yorum