Bedelli askerlik son başvuru tarihi 23 Haziran

Milli Savunma Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle bedelli askerlik için başvuruların ve ödeme işlemlerinin, 23 Haziran tarihine kadar yapılması gerektiğini açıkladı.

Bedelli askerlik son başvuru tarihi 23 Haziran
09 Haziran 2023 - 15:40
Milli Savunma Bakanlığı, 2023 bedelli askerlik başvurularını almaya devam ediyor. Kurban Bayramı tatili sebebi ile müraacat ve ödeme işlemlerinin 23 Haziran tarihine kadar gerçekleşmesi, MSB tarafından yayımlanan duyuruda yer aldı.

Bedelli askerlik ücreti na kadar?
01 Ocak-30 Haziran 2023 dönemi için bedelli askerlik tutarı 104.084.16 TL olarak belirlenmişti.

Bedelli askerlik son başvuru ve ödeme tarihi
Kurban Bayramı tatili 27 Haziran 2023 tarihinde saat 13:00'te başlayıp 1 Temmuz 2023 tarihinde sonlanacak. Bedelli askerlik için Bedel ve ek bedel tutarı 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla geçerliliğini kaybedeceğinden bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek yükümlülerin 23 Haziran 2023 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları talep edildi.

Bedelli askerlik başvurusu ve ödemesi nasıl yapılır?
Yükümlünün yoklaması yoksa, e-Devlet'ten veya askerlik şubesinden başvurusunu gerçekleştirecek. Ardından aile hekiminde sağlık muayenesi yaptırarak "Askerliğe elverişli" sağlık raporunu alması gerekiyor. Yükümlünün yoklaması varsa da e-Devlet ve askerlik şübesinden askerlik hizmet tercih başvurusunu yapabilecek. Aile hekiminde sağlık muayenesi yaptırarak 'Askerliğe elverişli' sağlık raporunu alacak. Sonrasında e-Devlet veya askerlik şubesinden celp tercihini gerçekleştirecek ve ödeme işlemine geçecek. Ödeme, MSB'de belirtilen bankalardan yapılacak.

Kaynak: Milliyet

YORUMLAR

  • 0 Yorum