Biden: ''Enflasyonla mücadelemiz devam ediyor''

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonla mücadelede ilerleme kaydettiklerini, yıllık enflasyonun yazdan bu yana yaklaşık %30 düştüğünü bildirdi. ABD'de kişisel tüketim harcamaları Şubat'ta %0,2 ile piyasa beklentilerinin altında arttı.

Biden: ''Enflasyonla mücadelemiz devam ediyor''
31 Mart 2023 - 22:07
ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonla mücadelede ilerleme kaydettiklerini, yıllık enflasyonun yazdan bu yana yaklaşık %30 düştüğünü ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden, bugün açıklanan Şubat ayına ait kişisel tüketim harcamaları verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Enflasyonla mücadelelerinin bitmediğini kaydeden Biden, "Enflasyonla mücadelede ilerleme kaydediyoruz. Bugünkü veriler, düşük işsizlik ve istikrarlı büyüme zemininde yıllık enflasyonun yazdan bu yana yaklaşık %30 düştüğünü gösteriyor." ifadesini kullandı.

ABD Ticaret Bakanlığının bugün açıkladığı verilere göre, ABD'de kişisel tüketim harcamaları Şubat'ta %0,2 ile piyasa beklentilerinin altında arttı. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise aynı dönemde aylık %0,3 ve yıllık %5 yükseldi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de Şubat'ta aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda %4,6 artarak önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum