Biden: "Natenyahu'ya ateşkes çağrısı yapmadım"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, İsrailli lidere Gazze'de ateşkes için çağrıda bulunmadığını açıkladı.

Biden: "Natenyahu'ya ateşkes çağrısı yapmadım"
24 Aralık 2023 - 17:52
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan Gazze'deki sivillerin korunmasını istedi. Netanyahu ile telefon görüşmesi yapan Biden, İsrailli liderden Gazze'de ateşkes talebinde bulunmadığını dile getirdi. 

Cuma günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), ABD'nin şerhi sonucunda Gazze'de ateşkes çağrısından vazgeçildiği bir tasarı yayımlayarak, sivillere yardımların çoğaltılmasını talep etti. İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günü yapılan telefon görüşmesinde Netanyahu, Biden'a ABD'nin BMGK'daki duruşuna minnettar olduğunu söyledi. Açıklamaya göre Netanyahu, "İsrail'in tüm hedeflerine ulaşana kadar savaşı sürdüreceğini" vurguladı. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Biden, görüşmede sivillerin korunmasının ve rehinelerin serbest kalmasının sağlanmasının önemini vurguladı. Biden daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Netanyahu ile "özel bir konuşma yaptığını" söyleyerek detay paylaşmayacağını ifade etti. Ancak Biden, "Ateşkes talep etmedim." dedi. 

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum