Bill Gates: "Hala Android kullanıyorum"

Reddit etkinliği Ask Me Anything'e katılan Microsoft kurucusu Bill Gates, sorulan soru üzerine hala Android telefon kullandığını açıkladı. Samsung Başkanı JY Lee'yi Günye Kore'de gördüğünde, Lee'nin kendisine eski telefonu Galaxy Fold 3'ün daha güncel bir versiyonu olan bir Samsung Fold 4 verdiğini ve onu kullandığını söyledi.

Bill Gates: "Hala Android kullanıyorum"
13 Ocak 2023 - 23:15
Microsoft’un kurucusu Bill Gates, sosyal medya platformu Reddit’teki yapılan Ask Me Anything (Bana İstediğini Sor) etkinliğinde Android kullandığını söyledi. Reddit kullanıcısı "1oarecare", Gates’e akıllı telefonunun ne olduğunu sordu ve ABD'li iş insanı, Samsung Galaxy Fold kullandığı cevabını verdi. Gates, "Samsung Başkanı JY Lee'yi Güney Kore'de gördüğümde, Fold 3'ümü güncellemem için bana verdiği bir Samsung Fold 4'üm var." dedi. 

Galaxy Z Fold 4, ABD’de dikkat çeken bir fiyata sahip. 1600 dolara satılan telefon, Apple 14 ve 14 Pro’nun başlangıç fiyatından daha pahalı. Gates, telefonunda Outlook ve birçok Microsoft yazılımı olduğunu ve ekran boyutundan dolayı tablet kullanmadığını, yalnızca telefon ve taşınabilir bilgisayar kullandığını söyledi. 

StatCounter'a göre Android, dünyadaki mobil işletim sistemi pazar payının yaklaşık %72'sine sahip. Apple, yaklaşık %27 pazar payıyla ikinci sırada yer alıyor. Gates, 2021'de Clubhouse'da verdiği bir röportajda her şeyi takip etmek istediği için Android kullandığını söyledi.

Ayrıca Gates, bazı Android üreticilerinin Microsoft yazılımlarını önceden yüklediğini ve bunun işini kolaylaştırdığını söyledi. Reddit'te telefonuyla ilgili aynı soruda, Gates'e yaklaşan Microsoft ürünlerinden haberdar olup olmadığı ve yeni lansmanlar hakkında fikir sahibi olup olmadığı da soruldu. Microsoft’un onu bazı araştırma ve ürün planlarına dahil ettiğini belirten Gates, Microsoft CEO'su Satya Nadella ile çalışmaktan keyif aldığını ancak şirketin donanım yol haritası konusunda güncel olmadığını sözlerine ekledi.

2000 yılında Microsoft CEO'luğundan istifa eden Gates, şimdiye kadarki en büyük hatasının Google'ın Android'i geliştirmesine izin vermek olduğunu söyledi. Microsoft, kendi Windows destekli telefonlarını piyasaya sürdü ancak akıllı telefon pazarında Android'ler ve iPhone'lar kadar büyük bir etki yaratamadığı için 2017'de satışlarını durdurdu.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum