Bitlis'te kardan kapanan 265 yol ulaşıma açıldı

Bitlis kent merkezi ve ilçelerinde bir haftadır devam eden aralıklı kar yağışı 265 köy yolunu ulaşıma kapattı. İl Özel idaresi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda kapanan köy yolları tekrar ulaşıma açıldı.

Bitlis'te kardan kapanan 265 yol ulaşıma açıldı
20 Ocak 2024 - 23:22
Bitlis kent merkezi ve ilçelerinde geçen hafta cuma günü başlayan ve hafta başına kadar süren kar yağışıyla 265 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel idaresi ekipleri kapanan yolların tekrar ulaşıma açılması için 10 ayrı şantiyedeki 60 iş makinesi, 80 personelle karla mücadele çalışması başlattı. Ekipler, kardan kapanan tüm yolları ulaşıma açarken, bugün son olarak, kar kalınlığının yaklaşık 3 metreyi bulduğu Hizan ilçesi Kartepe köy yolunda çalışma yürüttü.

DHA'nın haberine göre İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, "İlimiz genelinde etkili olan kar yağışından dolayı Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ekipleri bünyesinde oluşturulan karla mücadele ekipleri tarafından köy yollarında karla mücadele çalışması aralıksız devam etmektedir. Bugün de son olarak kapalı bulunan Hizan Karlıtepe köyü yolunda yol açma çalışmaları başlatıldı. Karlıtepe köyü yolunda 23 iş makinesi 5 personelle karla mücadele çalışması sürdürülmektedir. Yer yer kar kalınlığı 2,5-3 metreyi bulmaktadır. Gün içerisinde yolumuzu açık hale getireceğiz" dedi.

Kaynak: Duvar Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum