BM: ''Gazze'de 270 bin ton katı atık birikti''

BM Sözcüsü, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de 270 bin ton katı atığın biriktiğini belirtti ve bunun ciddi sağlık ve çevre sorunlarına neden olduğunu açıkladı. Dujarric, Gazze'deki atık toplama ve düzenleme sisteminin zarar gördüğünü, yardım çalışmalarının da çatışmalar, yolların yok edilmesi ve diğer zorluklar nedeniyle sekteye uğradığını söyledi.

BM: ''Gazze'de 270 bin ton katı atık birikti''
19 Nisan 2024 - 22:42
BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Gazze'deki gelişmelere ilişkin bir basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Dujarric, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de 270 bin ton katı atık biriktiğini belirtti ve bunun ciddi sağlık ve çevre sorunlarına neden olduğunu söyledi.

Bölge belediyelerinden aldıkları bilgiye göre, atık yönetimi tesisleri ve tıbbi atık merkezlerinin yok edilmesi nedeniyle Gazze'deki atık toplama ve düzenleme sisteminin ciddi şekilde zarar gördüğünü kaydetti.

Dujarric, "Gazze'de 270 bin ton katı atık birikmiş durumda. Bu durum hem çevre hem de sağlık faciasına yol açıyor." dedi.

Dujarric, Gazze'deki insani yardım çalışanlarının karşılaştığı risklere de dikkat çekti. Çatışma, yolların tahrip edilmesi ve patlamamış bombaların bulunması, insani yardım çalışmalarını zorlaştıran etkenler arasında yer alıyor.

Ayrıca, yakıt kıtlığı, kısıtlamalar ve geciktirmeler, geçiş noktalarındaki güvensizlik ve İsrail tarafından yeterli sayıda onay alabilen şoför bulunamaması gibi faktörler, insani yardımları zorlaştıran diğer etkenler olarak sıralanıyor.

Yardım taşıyan kamyonların çoğu 7 Ekim'den sonra zarar gördü veya imha edildi. BM'nin bu nedenle yeni kamyon alımı gerçekleştirdiği belirtildi.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum