BM: ''Gazze'ye 54 adet yardım tırı ulaştı''

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından BM, 21 Ekim'den bu yana Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yapan insani yardım taşıyan tır sayısı 54'e çıktı.

BM: ''Gazze'ye 54 adet yardım tırı ulaştı''
23 Ekim 2023 - 23:50
Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu savaş durumu alarmı ilan etti. Bölgede sıcak temaslar sürerken Birleşmiş Milletler (BM), 21 Ekim'den bu yana Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye giriş yapan insani yardım taşıyan tır sayısının 54'e ulaştığını belirtti. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazze'ye henüz yakıt yardımı yapılmadığına dikkati çeken Dujarric, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'ndaki (UNRWA) meslektaşlarının "yakıt tankerinin dibini görüyoruz." şeklinde uyarı yaptığını ve sadece bir kaç günlük yakıt kaldığını dile getirdi.

Dujarric, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye elektrik de verilmediğini anımsatarak, özellikle hastanelerin çok zor durumda olduğunu, 700 hasta kapasitesine sahip Şifa Hastanesi'nde yaklaşık 5 bin hastanın tedavi gördüğünü kaydetti. "Gazze'ye bugün 20 yardım tırı giriş yaptı. Gazze'ye 21 Ekim'den bu yana giriş yapan yardım tırı sayısı 54'e ulaştı" bilgisini paylaşan Dujarric, kriz öncesinde bölgeye günde yaklaşık 450 yardım tırının girdiğini anımsatarak, halihazırdaki yardımların yetersiz olduğuna işaret etti. Dujarric, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırının soruşturulması için ise BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e BM'nin yargı organlarından birinin yetki vermesi gerektiğini kaydetti. BM tesislerine yönelik saldırıların otomatik olarak soruşturulduğunu aktaran Dujarric, "Gördüğümüz tüm hukuk ihlallerinin araştırılması gerekiyor." dedi.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum