Bolat: "2. el araç 0 km araç fiyatını geçemeyecek"

Ticaret Bakanlığı'nın" 6 ay 6000 km" düzenlemesinin 6 ay daha uzatılarak 1 Ocak 2024'e kadar geçerli olacağının duyurulmasının ardından Bakan Bolat'tan bir açıklama daha geldi. Bolat, 2. el araç fiyatının 0 km araç fiyatını geçemeyeceğini, bu konuda tüm online satış siteleri ile görüşüldüğünü duyurdu.

Bolat: "2. el araç 0 km araç fiyatını geçemeyecek"
21 Haziran 2023 - 14:45
Ticaret Bakanlığı, bu sabah saatlerinde otomotiv sektöründe "6 ay 6000 km’ kısıtlaması ile ilgili olarak düzenlemenin uygulama süresinin 6 ay süreyle uzatıldığını açıklamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe “6 ay 6000 km” düzenlemenin uygulama süresinin 1 Ocak 2024'e kadar altı ay uzatıldığını duyurdu.

Gerçekleştirilen açıklamada, otomotiv sektöründe son birkaç aydır arz talep dengesine aykırı bir şekilde cereyan eden fahiş fiyat oluşumlarının ve haksız ticari uygulamaların önüne geçmek amacıyla otomotiv üretici ve distribütörleri, yetkili bayiler ve oto galeri temsilcilerinin 19 Haziran 2023 tarihinde kapsamlı görüşmeler yaptığı kaydedildi.

Bugün açıklanan "6 ay 6000 km" düzenlemesinin ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yeni bir açıklama geldi. Bakan Bolat, TBMM’de AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

2.el araç fiyatlarındaki durumla ilgili açıklamalarda bulunan Bolat, “2. el araç fiyatı sıfır fiyatını geçemeyecek. Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile görüşüldü. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum