Bolu'nun Mudurnu ilçesinde orman yangını

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Dolayüz köyü Aynalıkaya mevkisindeki ormanlık alanda, saat 14:30 sularında yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde orman yangını
17 Ağustos 2023 - 22:00
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Dolayüz köyü Aynalıkaya mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Yangına, gün boyu 9 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 16 arazöz ve 130 orman personeli ile farklı kurumlardan çok sayıda personel ve araç müdahale etti. Havanın kararmasıyla söndürme çalışmaları, gece görüşlü 2 yangın söndürme helikopteri ve personeller tarafından sürdürülecek.



Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, ekiplerin söndürme çalışmalarına aralıksız devam ettiği aktarıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Erkan Kılıç şöyle konuştu:

"Bugün 14.30 sularında başlayan yangın ihbarı alınır alınmaz ekiplerimiz süratle bölgeye intikal ettiler. Ciğerlerimizi yakan yangında son ateş sönene kadar havadan ve karadan tüm unsurlarımızla çalışmalar titizlikle sürdürülecektir."

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum