Brezilya'da kreş saldırısı: 4 çocuk yaşamını yitirdi

Saldırıya ilişkin açıklamaya göre, Santa Catarina eyaletinde 25 yaşındaki bir saldırgan, baltaya benzer bir silahla 4 çocuğu öldürürken 4 çocuğu yaraladı. Saldırgan, daha sonra polise teslim oldu.

Brezilya'da kreş saldırısı: 4 çocuk yaşamını yitirdi
06 Nisan 2023 - 01:33
Brezilya'nın güneyindeki Blumenau kentinde bulunan bir anaokuluna motosikletle gelen 25 yaşındaki adam, okulun arkasındaki parkta bulunan çocuklara saldırdı.

Beşinci bir çocuğun durumunun ciddi olmadığı söylenirken diğer dört yaralı Santo Antonio Hastanesi'ne kaldırıldı.



Polis, ikisi 4, biri 5 yaşında üç erkek çocuk ve 7 yaşında bir kız çocuğunun öldürüldüğünü söyledi. Ayrıca yaralanan 3 ila 5 yaş arası çocuklardan dördünün hastanede tedavi altına alındığını ve durumlarının stabil olduğunu bildirirken, beşinci çocuğun hafif yaralandığını söyledi.



Blumenau'nun da bulunduğu Santa Catarina eyaletinin valisi üç günlük yas ilan etti.
Vali Jorginho Mello yaptığı açıklamada hayatını kaybeden çocukların ailelerine başsağlığı diledi. 

Mello: "Blumenau'daki Cantinho do Bom Pastor adlı özel gündüz bakım merkezindeki saldırıdan dolayı çok üzgünüm. Ne yazık ki dört kişi hayatını kaybetti. Derhal olay yerine intikal eden güvenlik güçlerimizin harekete geçmesini sağladım. Katil çoktan tutuklandı. Tanrı bu derin acı anında tüm ailelerin yüreğine su serpsin." 

Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva: "Masum ve savunmasız çocuklara yönelik bir şiddet eyleminde evladını, torununu kaybeden bir ailenin acısından daha büyük bir acı yoktur. Bom Pastor gündüz bakımevinde meydana gelen canavarlık karşısında kurbanların ailelerine ve Blumenau topluluğuna başsağlığı ve dualar diliyorum.''

 

Kaynak: NTV, TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum