ChatGPT etkisi: OpenAI'ın değeri 80 milyar $'ı aştı

ChatGPT'yi piyasaya sürdüğünden beri OpenAI'ın değeri artmaya devam ediyor. Şirketin değeri şimdiden 80 milyar doları geçti. Şirket 10 aydan daha kısa bir sürede üç kat büyüdü.

ChatGPT etkisi: OpenAI'ın değeri 80 milyar $'ı aştı
17 Şubat 2024 - 21:33
Sohbet robotu ChatGPT'yi piyasaya sürerek yapay zeka teknolojilerinde yeni bir boyut açan OpenAI'nin değeri, son anlaşma ile 80 milyar doları aştı. Böylece şirket 10 aydan kısa bir sürede neredeyse üç kat büyüdü. Firma, yatırım şirketi Thrive Capital liderliğindeki bir ihale ile mevcut hisselerini satmayı planlıyor. Bu ihale yaklaşımı, çalışanların ticari faaliyetler için sermaye toplamak amacıyla standart finansman turlarından farklı olarak hisselerini satmalarına olanak tanıyor. Rapora göre, 2023 yılında risk sermayesi şirketleri Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz ve K2 Global, benzer bir ihale ile OpenAI hisselerini satın almayı kabul etmiş ve şirketin değeri 29 milyar dolara çıkmıştı. 

OpenAI CEO'su Sam Altman'ın da bir çip girişimi için fon toplamak ve firma ile çeşitli yatırımcılar ve çip üreticileri  arasında ortaklıklar kurmak için görüşmelerde bulunduğu bildirildi. CEO Altman, çip üreten önemli fabrikaların OpenAI'nin müşterisi olacağını ifade etti. OpenAI'nin ChatGPT'sinin 2022'nin sonlarında piyasaya sürülmesi, yapay zeka etrafında bir heyecan yarattı ve şirketleri teknolojinin gücünden yararlanmanın yollarını keşfetmeye teşvik etti.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum