Çin'de buzlanma nedeniyle 100 araç birbirine girdi

Çin'in Suzhou kentinde buzlanma sebebiyle meydana gelen zincirleme kazada 100'den fazla araç birbirine girdi. Olay sonucunda 3 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralandı. Ülke genelinde etkili olan soğuk hava dalgası, kar, tipi ve sis, kara ulaşımını olumsuz yönde etkilerken, yetkililer acil durum önlemleri almaya çalışıyor.

Çin'de buzlanma nedeniyle 100 araç birbirine girdi
24 Şubat 2024 - 12:24
Çin'in Suzhou kentinde dondurucu soğukların neden olduğu kaosun bir sonucu olarak sosyal medyada geniş yankı buldu. Aşırı buzlanma, 100'den fazla aracın karıştığı korkunç bir zincirleme kazaya yol açtı. 



Polis yetkililerinin açıklamalarına göre, kazada üç kişi hayatını kaybedetti, altı kişi de yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ülke genelinde tipi, kar ve dolu yağışları nedeniyle kara ulaşımı olumsuz etkilerken, Pekin, Hebei ve Anhui gibi kentlerde yerel yönetimler, vatandaşları korumak ve altyapıyı ayakta tutmak için acil durum önlemleri aldı. Çin Meteoroloji Yönetimi'nin açıklamalarına göre, dondurucu hava sıcaklıklarının devam edeceği ve 260 havaalanından 34'ünde sis ve kar uyarısı bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Karar
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum