ÇOMÜ'de hocaların karıştığı kök hücre kiti vurgunu

ÇOMÜ Hastanesi'nde kök hücre tedavisi olan hastaların dolandırıldığı ortaya çıktı. Soruşturmada, iki doktorun hastaları anlaşmalı medikal şirkete yönlendirdiği ve piyasa değeri 200 TL olan kök hücre kitlerini 20 bin ila 100 bin TL arasında sattıkları belirlendi. Medikal firmanın sahibi ve iki çalışanı tutuklanırken, iki doktor adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇOMÜ'de hocaların karıştığı kök hücre kiti vurgunu
05 Şubat 2024 - 23:38
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan ikinci vurgun skandalı, kıkırdak ve eklem sorunları yaşayan birçok hastanın kök hücre kitlerinin üniversite hastanesinde piyasa değerinin çok üstünde satıldığını ihbar etmeleri üzerine ortaya çıktı. Hasta yakınlarının ihbarı sonrasında Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kök hücre kitini satın alması için doktorlar tarafından yönlendirilen medikal şirket yöneticilerini ve üniversite hastanesinde görevli iki doktoru teknik ve fiziki takibe aldı.

Yapılan soruşturma kapsamında Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yener E. ile Doç. Dr. Tolgahan K.'nin hastaları, daha önce anlaştıkları Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde faaliyet gösteren İTS Global Medikal Şirketi'ne yönlendirdikleri tespit edildi.

Teknik ve fiziki takip sonucu, 60'a yakın kök hücre uygulamasında kullanılan kitlerin piyasa değeri 200 lira iken, doktorların bu kitleri 20 bin ila 100 bin lira arasında değişen fiyatlarla sattığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Tıp Fakültesi Ortapedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yener E. ile Doç. Dr. Tolgahan K., medikal firma sahibi Ö.Ç, firma çalışanları B.C.T. ve Y.C.İ. gözaltına alındı.

Firma sahibi Ö.Ç, savcılıktaki ifadesinde, kök hücre kitinin satışının Doç. Dr. Tolhagan .K'nin yönlendirmesiyle başladığını iddia etti. Ö.Ç., elde edilen paraların büyük bir kısmının anabilim dalı başkanı Hüseyin Yener E'ye gittiğini ve kendisinin sadece 6 bin lira aldığını belirtti.

Savcılıktaki işlemleri sonrasında mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ö.Ç, B.C.T. ve Y.C.İ. dolandırıcılık ve "icbar suretiyle irtikap" suçlarından tutuklandı. Prof. Dr. H.Y.E ile Doç. Dr. T.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Habertürk

YORUMLAR

  • 0 Yorum