Deprem sebebiyle Y. Malatyaspor ligden çekilecek

Spor Toto 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, deprem sebebiyle ligden çekilme kararı aldı. Teknik Direktör Yılmaz Vural, depremde takımın kalecisi Eyüp Ahmet Türkaslan'ın enkaz altında hayatını kaybetmesi ve birçok yabancı oyuncunun da şehirden ayrılmasıyla birlikte bu psikoloji ile lige devam etmeyeceklerini duyurdu.

Deprem sebebiyle Y. Malatyaspor ligden çekilecek
09 Şubat 2023 - 15:14
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 10, 11, 12 ve 13 Şubat'ta oynanması planlanan Süper Lig, 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig karşılaşmalarının 17, 18, 19 ve 20 Şubat tarihlerine ertelendiğini açıklamıştı. Deprem felaketinden ciddi şekilde etkilenen Spor Toto 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor, Ligden çekilme kararı alacaklarını duyurdu.

Depremde hayatını kaybeden kaleci Eyüp Ahmet Türkaslan'ı defnettiklerini söyleyen Teknik Direktör Yılmaz Vural, "Yardımcı antrenörümle ile 4'ümüzü gece saat 03:00'da Elazığ'a bıraktılar bizi. Oradan Malatya'ya geçip oradan da Gaziantep'e geçerek evladımızın defin işlemini tamamladık. Depremin merkezi Pazarcık ilçesinden geçtik. Orayı görseniz içiniz acır, bütün evler yıkılmış, akordeon gibi olmuş. Kardeşimizi, evladımızı kaybetmek acayip üzdü bizim camiamızı. 13,500.000 insanı ilgilendiren 10 şehirde bomba atsanız böyle olmaz." dedi.

TFF'nin ligleri başlatmayla ilgili açıklaması hakkında konuşan Vural; "Federasyonumuzdan ricamız Yeni Malatyaspor'u geri kalan bölümde bağışlasınlar. Devam edecek durumda değiliz. Federasyonumuzun yarın toplantısı var, karar verecekler. Şuan ki psikolojiyle yabancı oyuncularım şehri terk etti. Afrika'dan Avrupa'dan gelen var, gitmek istiyorlar, bunları engelleyemiyoruz. Türk oyuncularımın hepsi evlerinde, buraya getiremiyoruz onları. Çünkü Ahmet'imizin odasının önünden geçecekler. Bu psikolojiyle bu yarışa devam edecek durumda değiliz." diye konuştu.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum