Deprem soruşturmasında 171 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremlerden etkilenen illerde yıkılan binaların soruşturmasında 171 kişinin tutuklama kararının çıkarıldığını açıkladı.

Deprem soruşturmasında 171 kişi tutuklandı
23 Şubat 2023 - 23:24
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir canlı yayında deprem sonrasında yıkılan binalarla ilgili soruşturmaları açıkladı.

TUTUKLANAN 171 KİŞİNDEN 78 TANESİ MÜTEAHHİT, 64'Ü YAPI SORUMLUSU
Bekir Bozdağ deprem soruşturmasına ilişkin şu açıklamalrı yaptı: "Deprem soruşturmaları aktif olarak yürütülüyor. Bugüne kadar 583 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 171 kişi tutuklama kararı verildi. 77 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tutuklanan 171 kişiden 78 tanesinin müteahhit olduğunu görüyoruz. 64'ü ise yapı sorumlusu. Sorumluluğu ve imzası olan kim varsa bu soruşturmanın kapsamındadır. Yıkılan bir binada sorumluluğu olan kim varsa adalet terazisinde tartılacak ve yapılacak işlemler tereddütsüz yapılacaktır. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Herkes milletin gözü önünde milletin yargısına hesap verecek. Kimin ne kadar sorumluluğu varsa herkes sorumluluğu kadar meshul tutulacak. Denetim yapıldıysa bu denetimler doğru mu yapılmış, beton kullanılıyorsa oranlar teknik nizama uygun mu aklımıza gelecek ne kadar soru var ise hepsi soruşturulacak.

Kaynak: TGRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum