Disney Plus, şifre paylaşmayı engelleyecek

The Walt Disney Company CEO'su Bob Iger, Disney Plus'ın haziran ayından itibaren abonelerin şifre paylaşımını engellemeye başlayacağını duyurdu. Disney, bu hamleyle abone sayısındaki artışı hızlandırmayı hedefliyor.

Disney Plus, şifre paylaşmayı engelleyecek
05 Nisan 2024 - 17:33

Walt Disney Tepe Yöneticisi Bob Iger, haziran ayından itibaren abonelerin şifre paylaşımında kısıtlamalara başlayacaklarını duyurdu. Amerikalı eğlence devi bu adımıyla abone sayısındaki artışı hızlandırmayı ve çevrimiçi yayıncılık bölümünü karlı hale getirmeye çalışıyor.

Yayın endüstrisinde konsolidasyon ihtiyacı sinyalini veren Iger, CNBC'e verdiği röportajda Disney'in uzun vadede çift haneli kâr marjına ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Disney, film ve televizyon serilerini yeniden canlandırmaya, çevrimiçi yayın birimini karlı hale getirmeye ve spor ağı ESPN'in geleceğini inşa etmek için ortaklar bulmaya çalışıyor. Iger, ESPN'in stratejik ortağı için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Walt Disney'in rakibi Netflix'in şifre paylaşımına yönelik kısıtlamaları, 2023'ün ikinci yarısında yaklaşık abone sayısını 22 milyon arttırmasına yardımcı olmuştu.

Kaynak: Dünya Gazetesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum