Diyarbakır'da ham petrol boru hattında sızıntı

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na ait petrol arama sahasındaki boru hattından sızan ham petrol, Kamışlı Çayı'na aktı. TPAO yetkilileri tarafından başlatılan onarım ve temizleme çalışmaları sürerken, çevredeki mahalle muhtarları sağlık endişelerini dile getirdi ve acil yardım talep etti.

Diyarbakır'da ham petrol boru hattında sızıntı
30 Mart 2024 - 22:59
Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı İncekavak Mahallesi'nde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) petrol arama sahasında dün akşam saatlerinde petrol boru hattında bir sızıntı meydana geldi. Sızan petrol, Kamışlı Çayı'na karışarak Silvan ilçesinden de geçti. Şirket yetkilileri, sahada onarım ve temizleme çalışmalarını başlattı ve petrolün Dicle Nehri'ne ve çevreye yayılmaması için setler oluşturdu. Temizlik çalışmaları halen devam ediyor.



Kumluk Mahallesi'nin muhtarı Nuri Güneşli, TPAO'nun çalışma alanına giderek yapılan gölette petrolün temizlenmesi için çalışmaların yürütüleceğini belirtti. Ancak tam olarak temizlenemeyeceğinden endişeli olduklarını dile getiren Güneşli, çocukların dere kenarında oyun oynadığını ve sağlık korkularının yüksek olduğunu ifade etti. Bahçelerin, kuyuların hepsinin dere kenarında olduğunu ve acil yardım talep ettiklerini söyledi.

Akçay Mahallesi muhtar azası Tarık Şasıcı da, Hazro bölgesinde bakım ve onarım yapılırken patlama yaşandığını ve gece boyunca petrolün Kamışlı Çayı'na aktığını belirtti. Başlar Barajı'nın da petrolle dolduğunu ekledi.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum