Domuz böbreği nakledilen hasta 2 ay sonra öldü

Dünyada genetiği değiştirilmiş böbrek nakli yapılan ilk hasta olan Richard Slayman, ameliyattan yaklaşık 2 ay sonra hayatını kaybetti.

Domuz böbreği nakledilen hasta 2 ay sonra öldü
13 Mayıs 2024 - 20:49
Genetiği değiştirilmiş domuz böbreği nakli yapılan ilk hastanın, operasyondan yaklaşık iki ay sonra hayatını kaybettiği duyuruldu. Ameliyat, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Massachusetts Genel Hastanesi'nde, Mart ayında yapılmıştı.

62 yaşındaki Richard "Rick" Slayman, genetiği değiştirilmiş böbrek nakli yapılan ameliyata Mart ayında girdi. Cerrahlar, domuz böbreğinin en az iki yıl dayanacağına inandıklarını söylemişti. Massachusetts Genel Hastanesi'ndeki nakil ekibinin yaptığı açıklamada, nakil sonucu öldüğüne dair herhangi bir bulguya rastlamadıklarını söylediler.

Slayman, bu prosedürün uygulanmasını kabul eden ilk kişiydi. Daha önce domuz böbrekleri, beyin ölümü gerçekleşen donörlere geçici olarak nakledilmişti. Slayman'a 2018 yılında hastanede böbrek nakli yapılmıştı, ancak geçen yıl tekrar böbrek yetersizliği yaşamaya başlayınca yeniden diyalize girmek zorunda kalmıştı. Diyaliz komplikasyonları ortaya çıktığında da doktorları domuz böbreği nakli önermişti.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum