ECB, 3 temel politika faizini 25 baz puan artırdı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak gecelik mevduat faizini %3,75'e, refinansman faizini %4,25'e, marjinal fonlama faizini %4,50'ye yükseltti. Banka, karar metninde enflasyonun çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini vurguladı.

ECB, 3 temel politika faizini 25 baz puan artırdı
27 Temmuz 2023 - 19:40
Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentileri doğrultusunda 3 temel politika faizini 25 baz puan artırdı. Banka, gecelik mevduat faizini %3,75'e, refinansman faizini %4,25'e, marjinal fonlama faizini %4,50'ye yükseltti. Haziran’da Euro Bölgesi’nde enflasyon %5,5 olarak ölçülmüştü. ECB, kararların veriye dayalı alınacağını hatırlatarak, enflasyonun hedeflenen %2'lik seviyeye düşürülmesi için "kararlı" olunduğunu bildirdi.

"Enflasyonun çok uzun süre yüksek kalması bekleniyor"
Avrupa Merkez Bankası, karar metninde enflasyonun "çok uzun süre" yüksek kalmasının beklendiğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon düşmeye devam ediyor, ancak yine de çok uzun süre çok yüksek kalması bekleniyor. Son toplantıdan bu yana yaşanan gelişmeler, enflasyonun yılın geri kalanında daha da düşeceği ancak daha uzun süre hedefin üzerinde kalacağı beklentisini destekliyor. Bazı rakamlar gevşeme belirtileri gösterse de, çekirdek enflasyon genel olarak yüksek olmaya devam ediyor."

Kaynak: T24
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum