Elazığ'da kamyonet kasasında 40 kaçak yakalandı

Elazığ'da düzenlenen operasyonda bir kamyonetin kasasında, yurda kaçak yollarla giren 40 kaçak göçmen yakalandı. Gözaltına alınan araç sürücüsü adliyeye sevk edildi.

Elazığ'da kamyonet kasasında 40 kaçak yakalandı
02 Mart 2023 - 19:57
Yurtta huzur bozacak şahıslara yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin yasa dışı göçle hem sınırlarda hem de ülke içinde mücadelesi sürüyor. Ülke genelinde farklı tarihlerde yakalanan ve İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'nde geçici süreyle barındırılan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönderilme işlemleri sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi.

Bingöl-Elazığ kara yolunda seyir halindeki kapalı kasa bir kamyonette çok sayıda insanın seyahat ettiği bilgisi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

40 göçmen yakalandı
Kara yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan kamyonette arama yapan ekipler, aracın kasasında, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen 40 düzensiz göçmeni yakaladı. 56 yaşındaki Araç sürücüsü B.M., göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Göçmenlerin, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: Ensonhaber

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum