Erdoğan'dan mitinge 1,7 milyon kişi katıldı iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapılan Büyük İstanbul Mitingi'ne 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını iddia etti. Mitingin yapıldığı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin alanı 55 bin metrekare ve hesaplamalara göre bu alana maksimum 277 bin insan sığabiliyor.

Erdoğan'dan mitinge 1,7 milyon kişi katıldı iddiası
07 Mayıs 2023 - 18:17
Cumhur İttifakı'nın İstanbul mitingi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde yapıldı. Cumhurbaşkanı konuşmasında Millet İttifakı’nın Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de yaptığı mitingi için "Niye mitingini Yenikapı’da yapamadı? Nerede yaptı? Maltepe’de. Çünkü bu iş farklı bir şey." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İstanbul 'Evet' derse bu iş biter. İstanbul 'Birilerini emekli edeceğiz.' derse, bu iş biter." şeklinde konuştu.

Konuşmasında sıklıkla rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan, "Terör örgütleriyle beraber gezen Kılıçdaroğlu’na biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları üzerinden de Kılıçdaroğlu için şu ifadeleri kullandı: "Bunlar Atik Valide Camii'ne bira şişeleriyle girdiler mi? Tüneller açmaya kalktılar. Ama bedelini ağır ödediler. Bay Bay Kemal istersen fıçılarla iç. Benim milletim ayyaşa sarhoşa kalkıp da meydanı bırakmaz.".

Erdoğan, Avrupa gazetelerinin de İstanbul mitingini izlediğini savundu ve "İşte burada cevabı siz vereceksiniz." dedi. Cumhurbaşkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef aldı. İmamoğlu’na ilk ismiyle hitap eden Erdoğan, "Van'da da PKK'lılarla anlaşmışlar, onların işaretini yapıyorlar. Ya Ekrem, sen Trabzonlusun. İstanbul'a hizmetkar olmak varken senin oralarda ne işin var?" dedi.

Resmi rakamlara göre Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ndeki 55 bin metrekarelik alana maksimum 277 bin insan sığabileceğinin gösteriyor. Erdoğan ise Cumhur İttifakı'nın Büyük İstanbul Mitingi'ne 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını söyledi.



Kaynak: BBC

YORUMLAR

  • 0 Yorum