Eski bakan Namık Kemal Zeybek ATA Parti'yi kurdu

N. Kemal ZEYBEK: "ATA Parti olarak, Türk devriminin temel değerlerine bağlı kalarak, Türkiye'yi bilgi çağına uygun bir şekilde yeniden tasarlamayı hedefliyoruz. Ülkemizi çağdaş dünyanın öncü ülkeleri arasına taşıyacak politikalar üretmeyi ve toplumsal refahı artırmayı amaçlıyoruz."

Eski bakan Namık Kemal Zeybek ATA Parti'yi kurdu
06 Ağustos 2023 - 22:56
Seçimlerin ardından iki ay dahi geçmeden 6 yeni siyasi parti kuruldu ve Türkiye'deki aktif siyasi parti sayısı 135'e yükseldi.

Siyaset hayatına ilk olarak 60'lı yıllarda atılan ve bir dönem bakanlık yapan Namık Kemal Zeybek, ATA Parti'yi kurdu. Eski Kültür Bakanı olan ve 2011-2012 aralığında Demokrat Parti Genel Başkanlığını yürüten Zeybek'in ATA Parti'nin 40 kişilik Kurucular Kurulu toplandı.

ANA POLİTİKASINI AÇIKLADI
Partiden yapılan açıklamada, partinin ana politikasının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği Türk devrimini, bilgi çağı gerçekleriyle yeniden yorumlayarak, yeniden Türk devrimini tasarlamak olduğu belirtildi. Partinin 40 kişilik Kurucular Kurulu da toplanarak, Parti Merkez Başkanlık Divanı yöneticilerini belirledi.

GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ
Partinin kurucu genel başkanlığına, Namık Kemal Zeybek oy birliğiyle seçildi.
Namık Kemal Zeybek, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"ATA Parti olarak, Türk devriminin temel değerlerine bağlı kalarak, Türkiye'yi bilgi çağına uygun bir şekilde yeniden tasarlamayı hedefliyoruz. Ülkemizi çağdaş dünyanın öncü ülkeleri arasına taşıyacak politikalar üretmeyi ve toplumsal refahı artırmayı amaçlıyoruz."

Kaynak: Türkiye Gazetesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum