Eski Tayland Başbakanı Şinavatra'ya şartlı tahliye

Tayland'ın yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından mahkum olan Çin asıllı eski başbakanı Taksin Şinavatra, bir yıllık cezasını çekmesinin ardından şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı. Şinavatra'nın 8 yıllık hapis cezası Tayland kralı tarafından bir yıla indirilmişti.

Eski Tayland Başbakanı Şinavatra'ya şartlı tahliye
18 Şubat 2024 - 23:52
Tayland'ın hüküm giymiş eski Başbakanı Taksin Şinavatra şartlı tahliye edilmesinin ardından başkent Bangkok'taki konutuna döndü. Milyarder iş adamı, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlarından aldığı bir yıllık hapis cezasının ardından serbest bırakıldı. 74 yaşındaki Taksin, 15 yıllık sürgün hayatından sonra Ağustos ayında Tayland'a döner dönmez gözaltına alınmıştı.

Taksin'in sekiz yıllık hapis cezası, sürgünden döndükten sonra Tayland kralı tarafından bir yıla indirildi. Davanın ele alınışı, zengin ve güçlü kişilere ayrıcalıklı muamele yapıldığını söyleyen Taylandlıların eleştirilerine yol açarken, yetkililer, yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle şartlı tahliye için uygun olduğunu söyledi.

İki yıl önce bir darbe ile görevden alındıktan sonra 2008 yılında ülkeyi terk eden Taksin, sürgün yıllarını çoğunlukla Londra ve Dubai'de geçirdi. Ailesinin Pheu Thai partisi şu anda Tayland'da iktidarda. 

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum