Euro Bölgesi'nde Nisan'da yıllık enflasyon %2,4

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Euro Bölgesi'nde Mart ayında %2,4 olan yıllık enflasyon, Şubat ayında sabit kaldı; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise Şubat ayında bir önceki aya göre %0,6 arttı.

Euro Bölgesi'nde Nisan'da yıllık enflasyon %2,4
30 Nisan 2024 - 21:00
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi'nin Nisan ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı. Verilere göre, Euro Bölgesi'nde Mart'ta %2,4 olan yıllık enflasyon, Nisan'da da aynı seviyeyi korudu. TÜFE, Nisan'da aylık bazda %0,6 artış gösterdi. Piyasa beklentileri de Nisan'da Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun %2,4 olması yönündeydi.

Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık fiyat artışı %3,7 ile hizmetlerde gerçekleşti. Hizmet sektörünü %2,8 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, %0,9 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken, enerji ürünleri fiyatları %0,6 geriledi.

Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon ise Nisan'da yıllık %2,7, aylık %0,7 seviyesinde ölçüldü. AB uyumlu verilere göre enflasyon Nisan'da Almanya ve Fransa'da %2,4, İtalya'da %1 ve İspanya'da %3,4 olarak belirlendi.

Kaynak: NTV

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum