Euro Bölgesi'nde Şubat'ta yıllık enflasyon %2,6

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, Euro Bölgesi'nde Ocak ayında %2,8 olan yıllık enflasyon, Şubat ayında %2,6'ya; çekirdek enflasyon ise %3,1'e geriledi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Şubat ayında bir önceki aya göre %0,6 arttı.

Euro Bölgesi'nde Şubat'ta yıllık enflasyon %2,6
01 Mart 2024 - 21:55
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi'nin Şubat ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı. Verilere göre, Euro Bölgesi'nde Ocak'ta %2,8 olan yıllık enflasyon Şubat'ta %2,6 olarak belirlendi. TÜFE, Şubat'ta bir önceki aya göre %0,6 oldu. Piyasa beklentileri, Şubat'ta Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun %2,5 olması yönündeydi, açıklanan verinin piyasa beklentilerinden yüksek gelmesi dikkati çekti.

En yüksek artış gıda, alkol ve tütünde
Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon %4 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleşti. Gıdayı, %3,9 ile hizmetler, %1,6 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken, enerji ürünleri %3,7 geriledi. Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon ise Şubat'ta yıllık %3,1, aylık %0,7 seviyesinde ölçüldü. AB uyumlu verilere göre enflasyon Şubat'ta Almanya'da %2,7, Fransa'da %3,1, İtalya'da %0,9 ve İspanya'da %2,9 olarak belirlendi.

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum