Ezhel: "Size Eurovision'da 1.'lik vaat ediyorum"

Rap şarkıcısı Ezhel, sosyal medya hesabından "Size Eurovision'da 1.'lik vaat ediyorum" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Böylelikle Türkiye'nin son 10 yıldır katılmadığı Eurovision şarkı yarışması Ezhel'in sosyal medya paylaşımıyla yeniden gündeme geldi.

Ezhel: "Size Eurovision'da 1.'lik vaat ediyorum"
19 Ocak 2023 - 09:27
Bir süredir Almanya’da yaşayan Rap şarkıcısı Ezhel, Türkiye’nin son 10 yıldır katılmadığı Eurovision şarkı yarışmasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Size Eurovision'da 1.'lik vaadediyorum” yazdı. Rapçi Ezhel Twitter hesabından yaptığı “Size Eurovision’da 1.'lik vaadediyorum” paylaşımının ardından sosyal medyada gündeme oturdu.

Ezhel'in birçok hayranı şarkıcının bu yıl yarışmaya gönderilmesi çağrısında bulunurken, birçok kişi de Türkiye’nin yarışmaya katılmama kararını eleştirdi. Türkiye Eurovision’a ilk kez 1975 yılında katılmış, toplamda 34 yarışmada yer almıştı.

Daha önce, 1976 - 1977- 1979 ve 1994 yıllarında çeşitli sebeplerle yarışmaya katılmama kararı alan Türkiye, 2013’te ise TRT Genel Müdürlüğü’nce alınan karar doğrultusunda Eurovision Şarkı Yarışması’ndan çekildiğini açıklamıştı. Yapılan resmi açıklamada ise "kararın alınmasında yarışma kurallarında yapılan değişiklikler ve haksızlıkların etkili olduğu" belirtilmişti.

TRT, Eurovision’da oylamaların 2000’li yıllarda izleyici oylamasıyla yapıldığını ve bunun Türkiye’nin başarı kazanmasında etkili olduğunu vurgulamıştı. 2011’den itibaren ise izleyici oylarının etkisinin yarıya indirilmesini (%50 izleyici, %50 jüri) ayrıcalıklı ülkeler Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın lehine bir karar olarak yorumlamıştı. Türkiye, 2003 yılında Sertab Erener’in İngilizce seslendirdiği "Everyway That I Can" isimli şarkıyla, Eurovision Şarkı Yarışması’nda ilk ve tek birinciliğini elde etmişti.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum