F1 Monaco GP: Pole pozisyonu Verstappen'in

Formula 1 Monaco Grand Prix'si öncesinde yapılan sıralama turu yarışında, pole pozisyonu Red Bull pilotu Max Verstappen'in oldu. Yarış, 28 Mayıs Pazar günü TSi 16:00'da başlayacak.

F1 Monaco GP: Pole pozisyonu Verstappen'in
27 Mayıs 2023 - 18:55
Geçtiğimiz hafta sonu İtalya'daki sel felaketinden dolayı Imola'da yarışamayan F1 padoğu, sezonun 6. yarışı için "takvimin göz bebeği" olan Monaco'ya geldi. Ünlü misafirleri, hareketli sosyal hayatı, meşhur marinası ve kumarhaneleri ile pist dışında da büyük bir cazibe ve çekiciliğe sahip olan Monaco GP'de sıralama turları bugün gerçekleştirildi.

Monaco Pisti, F1 takvimindeki en dar ve geçiş yapması zor pist olduğundan, Monaco'daki sıralama turları "sezonun en önemli sıralama turları" olarak görülür ve Pazar günü iyi bir sonuç almak için iyi bir Cumartesi günü geçirmek şarttır. F1 pilotları da sezonun en önemli pole pozisyonunu alabilmek için Monte Carlo caddelerinde kıyasıya mücadele ettiler ve gerçekten muazzam bir sıralama seansı izledik.  

Seansın sonunda ise en hızlı derece Red Bull pilotu Max Verstappen'den geldi. Son şampiyon böylelikle yarınki yarışa ilk sıradan başlamaya hak kazandı. Yarın gridde Verstappen'in yanında Aston Martin pilotu Fernando Alonso olacak. Monaco GP, 28 Mayıs Pazar günü TSi 16:00'da start alacak. 

Kaynak: Motorsport

YORUMLAR

  • 0 Yorum