Fas'ta enkaz kaldırma ve imar çalışmaları başlıyor

Fas Teçhizat ve Su Bakanlığı, deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve yeni binaların inşaı için çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Fas'ta enkaz kaldırma ve imar çalışmaları başlıyor
26 Eylül 2023 - 15:14
Fas'ta 8 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören binaların enkazının kaldırılması ve yıkılan evlerin yeniden inşaı için zemin iyileştirilmesinin Fas Teçhizat ve Su Bakanlığı tarafından yapılacağı bildirildi. Fas'ta 8 Eylül gecesi merkez üssü Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Teçhizat ve Su Bakanı Nizar Bereke, yerel haber sitesi SNRT News'te yer alan açıklamasında, depremde zarar gören evlerin tespit ve sayımı için İçişleri Bakanlığı, Teçhizat ve Su Bakanlığı ile belediyelerin temsilcilerinden oluşan ortak komitelerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Bakan Bereke, yıkılan evlerin enkazının kaldırılması, yıkılma ihtimali olan özel ya da kamu binalarının yıkılması, enkazların çevre şartları göz önüne alınarak uygun mekanlara nakledilmesi ve evlerin yeniden inşaı için zeminin iyileştirilmesinin Teçhizat ve Su Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi.

Fas İçişleri Bakanlığı, depremde 3 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 125 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Resmi makamların açıklamalarında, bölgedeki nüfusun 3'te 2'sine tekabül eden 2,8 milyon kişinin depremden etkilendiği, yıkılan binaların sayısının yaklaşık 60 bin olup, bunların %32'sinin tamamen, diğerlerinin ise kısmen yıkıldığı belirtilmişti.

Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum