Fransa: ''İsveç'in NATO üyeliği de onaylanmalı''

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayacağını açıklayan Türkiye ve Macaristan'dan "İsveç'in üyelik protokolünü de vakit kaybetmeden onaylamalarını beklediklerini" açıkladı.

Fransa: ''İsveç'in NATO üyeliği de onaylanmalı''
18 Mart 2023 - 20:57
Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu ve Türkiye ile Macaristan'ın Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünü onaylama niyetlerini ifade etmesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye ve Macaristan'ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Bakanlık, Rusya-Ukrayna savaşına işaret ederek, "Savaş, Avrupa'ya geri döndüğünden, Atlantik İttifakı'nı güçlendirmek tüm üyelerin çıkarınadır. Dolayısıyla, Fransa, Türkiye ve Macaristan'dan vakit kaybetmeden İsveç'in katılım protokolünü de onaylamasını bekliyor. Böylece NATO iki yeni müttefikini Temmuz 2023'teki Vilnius zirvesinde kabul edebilir." dedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Fransa'nın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya müşterek ve ivedi şekilde katılma taleplerini ilk andan bu yana desteklediği" hatırlatıldı. Açıklamada, "İsveç ve Finlandiya, NATO ile önemli ve birlikte çalışabilir askeri yeteneklere sahiptir. Üyelikleri bu sebeple Avrupa-Atlantik bölgesinin ve müttefiklerin güvenliğine belirleyici ölçüde katkı sağlayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum