FTX: "Müşterilerimize paralarını iade edeceğiz"

Batan kripto para borsası FTX, zarar eden müşterilerine olan toplam 11 milyar dolarlık borcunun tamamını ödeyeceğini açıkladı.

FTX: "Müşterilerimize paralarını iade edeceğiz"
09 Mayıs 2024 - 21:49
2022'de batarak müşterilerine toplamda 11 milyar $ para kaybettiren kripto borsası FTX, yeniden yapılanma sürecine giriyor. Şirket, tüm varlıklarını satarak para kaybedenlere iade yapabileceğini ve üstüne milyarlarca dolarlarının kalacağını iddia etti. 

Kripto para piyasaları 2022 yılında dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX’te yaşananlarla çalkalanmıştı. Şirket, likidite sorunu ve fonların yanlış yönetimi gibi nedenlerden dolayı iflas etti. Bu süreçte yatırımcıların kaybettiği paraların toplam değeri 11 milyar $ civarında. Şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried, 7 ayrı dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

FTX, tüm varlıklarını sattığında 16,3 milyar $ kadar paraya sahip olacağını iddia ediyor. Bu da 11 milyar $ civarındaki borçlarının ödeneceği, üstüne milyarlarca dolar kalacağı anlamına geliyor. 

FTX’in yeni CEO’su John Ray, ABD’de bir şirketin yeniden yapılanma için yaptığı iflas türüne denen “Bölüm 11” planları yoluyla alacaklılara para iadesi yapılacağını öngördüklerini ifade etti. Bu başvuru, ABD iflas mahkemeleri tarafından henüz onay almadı.

Kaynak: Onedio

YORUMLAR

  • 0 Yorum